ترجه وبلاگ

جستجوگر

در سایت بای فیلتر
در گوگل

۱۳۹۳ آبان ۲۰, سه‌شنبه

آموزش امنیت و حریم خصوصی-درس دوم-جلوگیری از سرقت هویت

درست مانند دزدان، مجرمان سایبری نیز روش‌های مختلف و فراوانی برای دزدیدن اطلاعات و پول دارند. همانطور که کلید خانه خود را به یک دزد نمی‌دهید، باید اطمینان یابید که در برابر کلاهبرداری و سرقت هویت آنلاین نیز محافظت می‌شوید. ترفندهایی را که مجرمان به کار می‌گیرند بشناسید تا بتوانید از خود در برابر کلاهبرداری و سرقت هویت آنلاین محافظت کنید.چند نکته ساده را در اینجا ببینید.

درس قبلی:آموزش امنیت و حریم خصوصی-درس اول-امنیت پسوردها
برای مشاهده تمام دروس اینجا را کلیک کنید.
در صورت مشاهده ایمیل، پیام فوری یا صفحه وب مشکوک که از شما درخواست ورود اطلاعات شخصی یا مالی می‌کند، به آن پاسخ ندهید.
همیشه در مورد پیام‌ها یا سایت‌هایی که از شما درخواست اطلاعات شخصی می‌کنند، یا در مورد پیام‌هایی که شما را به یک صفحه وب ناشناخته که اطلاعات زیر را درخواست می‌کند هدایت می‌کنند، با احتیاط رفتار کنید:
  • نام‌های کاربری
  • گذرواژه‌ها
  • شماره‌های امنیت اجتماعی
  • شماره‌های حساب بانکی
  • کدهای پین (شماره‌های شناسایی شخصی)
  • شماره‌های کارت اعتباری کامل
  • نام مادر شما قبل از ازدواج
  • تاریخ تولد شما
هرگز هیچگونه فرم یا صفحه ورودی را که ممکن است به آن پیام‌ها مرتبط باشند تکمیل نکنید. اگر فردی مشکوک از شما درخواست می‌کند که اطلاعات شخصی خود را در یک فرم وارد کنید، وسوسه نشوید و آن را پر نکنید. حتی اگر دکمه «ارسال» را فشار ندهید، باز هم ممکن است اطلاعات شما ارسال شود و خرابکاران اطلاع یابند که شما پر کردن فرم را آغاز کرده‌اید.
اگر پیامی را از طرف فردی مشاهده کردید و فکر می‌کنید که آن فرد این پیام را ارسال نکرده است، حساب آنها ممکن است تحت کنترل یک مجرم سایبری قرار گرفته باشد که تلاش می‌کند اطلاعات یا پول شما را برباید؛ بنابراین مراقب نحوه جواب دادن خود باشید. برخی از ترفندهای استفاده شده توسط آنها عبارتند از درخواست برای ارسال فوری پول، ادعای گیر افتادن در یک کشور دیگر یا گم کردن تلفن و عدم توانایی دریافت تماس می‌باشند. این پیام ممکن است از شما درخواست کند تا روی یک پیوند کلیک کنید تا یک عکس، مقاله یا ویدیو را ببینید، که درواقع با انجام این کار شما به سایتی هدایت می‌شوید که ممکن است اطلاعات شما را برباید؛ پس قبل از کلیک فکر کنید!
اگر از طریق یک پیوند در ایمیل یا گپی نامطمئن به سایتی هدایت شدید، هرگز گذرواژه خود را در آن سایت وارد نکنید.
حتی اگر آن سایت مثلاً سایت بانکتان است و فکر می‌کنید که به آن اعتماد دارید، بهتر است که مستقیماً با استفاده از نشانک یا تایپ مستقیم آدرس آن درون مرورگر به آن سایت بروید.
جلوگیری از سرقت هویت

گذرواژه خود را از طریق ایمیل ارسال نکنید و آن را برای دیگران افشا نکنید.
گذرواژه‌های شما مانند کلید حساب‌ها و سرویس‌های آنلاینتان هستند و دقیقاً مانند زندگی واقعی، باید مراقب باشید که کلیدهای خود را به دست چه کسی می‌سپارید. سایت‌ها و سرویس‌های مجاز هرگز از شما درخواست نمی‌کنند که گذرواژه خود را از طریق ایمیل برایشان ارسال کنید، بنابراین اگر درخواستی مبنی بر ارسال گذرواژه به سایت‌های آنلاین دریافت کردید، به آن پاسخ ندهید.
از آنجا که گذرواژه‌های شما بسیار مهم هستند، قبل از افشای آنها نزد دیگران، حتی خانواده و دوستان، باید بسیار مراقب باشید. هنگامی که گذرواژه خود را افشا می‌کنید، خطر اینکه فردی به اطلاعاتی که شما مایل به افشای آنها نیستید دسترسی پیدا کند از حساب شما به روش‌هایی که مورد تأییدتان نیست استفاده کند، و بدین ترتیب از حساب شما سوء استفاده کند، بسیار زیاد است. برای مثال اگر گذرواژه ایمیل خود را نزد فردی افشا کنید، آن فرد ممکن است ایمیل‌های شخصی شما را بخواند، حساب ایمیلتان را برای دسترسی به خدمات آنلاینی که استفاده می‌کنید، مانند بانکداری یا سایت‌های اجتماعی، به کار برد یا از حساب شما برای جعل هویت استفاده کند. در نهایت، زمانی که گذرواژه خود را نزد فردی افشا می‌کنید، باید برای ایمن نگه‌داشتن آن به وی اعتماد کنید؛ او ممکن است با نیت قبلی یا تصادفی گذرواژه را نزد دیگران افشا کند.
هنگام ورود آنلاین به سیستم مراقب باشید.
نشانه‌های ارتباط خود با وب‌سایت را بررسی کنید.
ابتدا نوار آدرس مرورگر خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که نشانی اینترنتی واقعی به نظر می‌رسد. همچنین باید بررسی کنید که آدرس وب با ‎https://‎ آغاز شود؛ این موضوع بیانگر آن است که ارتباط شما با آن وب‌سایت رمزگذاری شده است و در برابر جاسوسی یا جعل مقاومت بیشتری دارد. برخی مرورگرها یک نماد قفل نیز در نوار آدرس در کنار ‎https://‎ نمایش می‌دهند تا بهتر بیان کنند که ارتباط شما رمزگذاری شده و ایمن هستید.
ایمیل‌های مشکوک و کلاهبرداری را گزارش کنید.
بسیاری از ارائه دهندگان ایمیل، شامل Gmail ، به شما امکان انجام این کار را می‌دهند. گزارش پیام مشکوک در Gmail کمک می‌کند تا آن کاربر را محدود کنیم که نتواند دیگر به شما ایمیل ارسال کند و به تیم مخصوص سوء استفاده ما نیز کمک می‌کند تا حملات مشابه را متوقف کنیم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نظرات شما باعث دلگرمی ماست