ارائه دهنده خدمات اینترنت شما , DNS خود را برای شما تنظیم می کند.اما شما مجبور نیستید که از آن ها استفاده کنید.شما می توانید از سرورهای DNS شخص ثالث به جای آن ها استفده کنید.دی ان اس های شخص ثالث دارای ویژگی هایی هستند که ISP شما احتمالا از آن ها برخوردار نیست.
درس قبلی:آموزش امنیت و حریم خصوصی-درس دوم-جلوگیری از سرقت هویت
برای مشاهده تمام دروساینجارا کلیک کنید.
DNS چیست؟
از آنجا که وبسایتها و آدرسهای IP فراوانی در اینترنت وجود دارند، مرورگر شما خودبهخود نمیداند که کدام وبسایت در کجا قرار گرفته است. باید هرکدام از آنها را جستجو کند. اینجاست که DNS (سیستم نامگذاری دامنه) به کار میآید. DNS اصولاً مانند دفترچه تلفن برای وب است. در این سیستم، به جای اینکه «پگاه ایرانی» به یک شماره تلفن تبدیل شود، در عوض یک نشانی اینترنتی مانند www.google.com به یک آدرس IP تفسیر میشود و شما را به سایت مورد نظرتان میبرد.
من در اینجا توضیح می دهم که چرا ممکن است بخواهید دی ان اس های خود را تغییر دهید.
1- احتمال افزایش سرعت
سرورهای DNS شخص ثالث می توانند سریع تر از سرورهای DNS ISP شما باشند.البته این مورد تضمین شده نیست.چرا که آن بستگی به موقعیت جغرافیایی شما دارد.هرچه نزدیک تر به سرورهای DNS شخص ثالث باشید , سرعت بیش تر است.
2- حفاظت در برابر فیشینگ
برخی سرورهای دی ان اس شخص ثالث فیلترهایی برای مسدود کردن سایت های فیشینگ دارند. مثل DNSامن کومودو.البته مرورگرهای پیشرفته برای حفاظت در برابر فیشینگ ساخته شده اند(مانند گوگل کروم)، اما اگر شما یک شبکه که شامل رایانه ویندوز XP و اینترنت اکسپلورر 6 را اجرا کنید، امنیت کمی خواهید داشت.
برخی خدمات DNS این ویژگی ارائه نمی دهند. به عنوان مثال، DNS عمومی گوگل برخی ویژگی های فیلتر را ندارد، به عنوان مثال حفاظت در برابر فیشینگ!
3- ویژگی های امنیتی
سرورهای DNS طرف سوم مانند OpenDNS , DNS عمومی گوگل و DNS امن کومودو نیز ویژگی های امنیتی دارند که هنوز توسط سرورهای DNS بسیاری از ISPها اجرا نشده است. به عنوان مثال، DNSعمومی گوگل از DNSSEC برای اطمینان از درخواست DNS هایی که امضای ایمن و دقیق دارند پشتیبانی می کند.سرورهای DNS ISP شما احتمالا این ویژگی را ندارند.
تغییر دی ان اس چند ویژگی دیگر نیز دارد که در کشورهایی مثل ایران و چین عملی نیست.به عنوان مثالدور زدن سانسور وب.البته بیش تر سایت ها از طریق مسدود شدن آی پی فیلتر شده اند.در ایران سایت ها با انواع روش ها از جمله مسدود شدن آی پی و دی ان اس مواجه هستند.
درس بعدی,مربوط به انواع روش های تغییر دی ان اس و مقایسه دی ان اس های کومودو,اپن دی ان اس و دی ان اس عمومی گوگل است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
نظرات شما باعث دلگرمی ماست